У кожного народу стільки неба над головою - скільки землі під ногами!

Міжнародна

асоціація україністів

 

 mau-nau@ukr.net

написати листа

 

International association
 of Ukrainian studies

Головна Новини Про МАУ Конгреси МАУ Національні асоціації україністів

Україністика у світі Конференції Родом з України Контакти

 


Зустріч науковців-гуманітаріїв та секретаріату МАУ з головою Американської асоціації україністів

4 квітня в Інституті мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України відбулась зустріч українських науковців з Віталієм Чернецьким – головою Американської асоціації україністів, професором університету в м. Маямі (штат Огайо). Напередодні відбулась презентація книги професора «Картографуючи посткомуністичні культури», що вийшла українською мовою у видавництві «Критика».

У своєму виступі п. Віталій Чернецький окреслив широке коло питань, що стосуються сучасних тенденцій розвитку української культури в цілому, ролі та місця літератури в модерному українському соціумі. Під час наукової дискусії, що виникла в ході обговорення, висвітлювались проблеми збереження культурної ідентичності в умовах глобалізації, актуальні питання розвитку американської україністики.

Під час зустрічі голови Американської асоціації україністів проф. Віталія Чернецького з секретаріатом МАУ (за участі Президента МАУ, академіка НАН України Ганни Скрипник) обговорювались питання, пов’язані з підготовкою до VIII  конгресу МАУ.


 
Besucherzahler plentyoffish
счетчик посещений

Головна Новини Про МАУ Конгреси МАУ Національні асоціації україністів

Україністика у світі Конференції Родом з України Контакти